Освіта- с/спеціальна Кременчуцький
медичний коледж.
Примірне меню ДНЗ "Ластівка" на 2021-2022 р.р.
|
7день |
8день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Каша рисова з куркумою |
Печінка по-Строгановськи |
|
Суфле рибне |
Каша ячнева в’язка |
|
Салат з овочів (по сезону) |
Масло вершкове |
|
Хліб пшеничний |
Чай з лимоном |
|
Масло вершкове |
Хліб пшеничний |
|
Чай Каркаде |
Обід |
|
Обід |
Мінестроне (рец.Клопотенка) |
|
Капуста тушкована |
Картопляні Ньокі(рец.Клопотенка) |
|
Розсольник ленінградський з
зеленню |
Гуляш з курячого м’яса |
|
Пюре картопляне |
Салат з буряка та чорнослива |
|
Курячий шніцель(рец.Клопотенка) |
Компот із свіжих фруктів |
|
Компот з фруктів (сухофрукти) |
Хліб пшеничний/житній |
|
Хліб пшеничний\житній |
Вечеря |
|
Вечеря |
Пудінг з сиру столового і
повидла(сметана кип’ячена) |
|
Кава злакова |
Чай |
|
Шарлотка з хліба та молока(яблуками) |
Хліб з повидлом |
|
Всього за
день |
Всього за
день |
|
9 день |
10день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Салат з сіжої капусти і насінням |
Картопля відварна |
|
Мак енд чіз(рец.Клопотенка) |
Салат з моркви та сиру |
|
Масло вершкове |
Масло вершкове |
|
Сир твердий |
Чай з цукром |
|
Чай з лимоном |
Хліб пшеничний |
|
Хліб пшеничний |
Обід |
|
Обід |
Суп гречаний з зеленню |
|
Бурячник з зеленню |
Биточок рисово –мясний в томатній підливці |
|
Голубці любительські з м’ясом курячим |
Компот зі свіжих плодів(сухоф.) |
|
Сік фруктовий |
Хліб пшеничний/житній |
|
Хліб пшеничний/житній |
Вечеря |
|
Вечеря |
Вареники з сиром та сметаною кип’яченою |
|
Бланманже |
Кава злакова з молоком |
|
Рогалики з свіжими фруктами |
Всього за
день |
|
Всього за
день |
В середньому за 10 днів на 1
дитину |
|
11день |
12день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Каша вівсяна |
Каша гречана |
|
Омлет драчена |
Салат з моркви та сиру |
|
Салат з буряка |
Рибні биточки |
|
Масло вершкове |
Масло вершкове |
|
Чай чорний без цукру |
Чай чорний без цукру |
|
Хліб пшеничний |
Хліб пшеничний |
|
Обід |
Обід |
|
Суп картопляний з галушками |
Червоний суп рисовий |
|
Картопляний гратен |
Курка по- італійські(рец.Клопотенка) |
|
Курка тушена в томатному соусі |
Салат з капусти з ароматною
олією |
|
Овочі по сезону |
Напій лимонний |
|
Сік фруктовий |
Хліб пшеничний/житній |
|
Хліб пшеничний/житній |
Вечеря |
|
Вечеря |
Суп молочний з макаронами |
|
Млинці українські з кип’яченою
сметаною |
Чай з цукром |
|
Кава злакова з молоком |
Хліб з повидлм |
|
Всього за день |
Всього за день |
|
13день |
14день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Ячневі боли з соусом |
Каша пшенична |
|
Салат з моркви та яблука |
Суфле рибне |
|
Масло вершкове |
Салат з моркви та сиру |
|
Сир твердий |
Масло вершкове |
|
Чай з цукром |
Чай з лимоном |
|
Хліб пшеничний |
Хліб пшеничний |
|
Обід |
Обід |
|
Суп з макаронами |
Борщ Дніпропетровський |
|
Картопля тушена з м’ясом курячим |
Зрази картопляні з м’ясом |
|
Буряк відварений з олією |
Салат з буряка та сухариками |
|
Кисіль з яблук свіжих |
Сік фруктовий |
|
Хліб пшеничний/житній |
Хліб пшеничний/житній |
|
Вечеря |
Вечеря |
|
Ватрушка із м’яким
сиром |
Пан де калатрава (рец.Клопотенка) |
|
Кава злакова з молоком |
Кава злакова з молоком |
|
Всього за
день |
Всього за
день |
|
15день |
16день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Сирники зі сметаною кип’яченою |
Каша вівсяна |
|
Масло вершкове |
Яйце варене |
|
Сир твердий |
Салат з капусти та насіння |
|
Чай з лимоном |
Масло вершкове |
|
Хліб пшеничний |
Чай з цукром |
|
Обід |
Хліб пшеничний |
|
Суп картопляний з квасолею та зеленню |
Обід |
|
Бігос з гречкою |
Херсонська юшка з рибою |
|
Салат з капусти та насіння
соняшника |
Рагу овочеве з м’ясом |
|
Компот зі свіжих плодів(сухофрукти) |
Кисіль фруктовий |
|
Хліб пшеничний/житній |
Хліб пшеничний/житній |
|
Вечеря |
Вечеря |
|
Каша молочна з макаронами |
Млинці з бананом |
|
Чай ,хліб з повидлом |
Кава злакова з молоком |
|
Яблуко свіже(банан) |
Всього за день |
|
Всього за день |
|
|
|
|
|
17день |
18день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Творожна запіканка з кап’яченою сметаною |
Каша ячнева |
|
Масло вершкове |
Риба тушкована в томаті з овочами |
|
Чай з цукром |
Овочі порційні(по сезону) |
|
Хліб пшеничний |
Масло вершкове |
|
Обід |
Чай чорний без цукру |
|
Капусняк |
Хліб пшеничний |
|
Плов з м’ясом |
Обід |
|
Салат з буряка та чорнослива |
Суп з галушками |
|
Сік фруктовий |
Пюре з бобових з маслом |
|
Хліб пшеничний/житній |
Салат з капусти(квашеної) |
|
Вечеря |
Компот зі свіжих плодів(сухофрукти) |
|
Булочка фігурна |
Хліб пшеничний/житній |
|
Кисіль молочний |
Вечеря |
|
Всього за
день |
Молочне желе |
|
|
Банан |
|
|
Чай з цукром |
|
|
Хліб з повидлом |
|
|
Всього за
день |
|
19день |
20день |
|
Сніданок |
Сніданок |
|
Картопля відварна |
Макарони відварні з маслом |
|
Печінка по-строгановськи |
Ікра моркв’яна |
|
Буряк відварений з олією |
Масло вершкове |
|
Масло вершкове |
Чай з цукром |
|
Чай з цукром |
Хліб пшеничний |
|
Хліб пшеничний |
Обід |
|
Обід |
Мінестроне |
|
Суп селянський з крупою і сметаною |
Печеня –по домашньому |
|
|
|
|
Каша пшенична |
Овочі порційні по сезону |
|
Гуляш із курячого м’яса |
Компот зі свіжих плодів(сухофруктів) |
|
Овочі порційні сезонні |
Хліб пшеничний/житній |
|
Напій лимонний |
Вечеря |
|
Хліб пшеничний/житній |
Шарлотка з фруктами |
|
Вечеря |
Кисіль молочний |
|
Рисово-творожна запіканка |
Всього за день |
|
Банан |
В
середньому за 20 днів на 1 дитину |
|
Кисіль фруктовий |
|
|
Всього за день |
|
Це питання залишається для
педіатрії найактуальнішим. Взагалі для дітей хворіти – це цілком нормально.
Якщо ваша дитина переносить щорічно до п'яти гострих респіраторних захворювань,
то турбуватися і проводити додаткові дослідження нема чого. Адже таким чином у
малюка виробляється імунітет. Але якщо кожен рік дитину убивають віруси та
інфекції більше 5 разів, батькам варто вжити заходів, оскільки недоліковані
захворювання призводять до ускладнень у вигляді дисбактеріозу кишківника,
алергії, пневмонії, неврологічних порушень, ревматизму та ін.
Для захворювань, які
отримали назву гострих дитячих інфекцій, характерно те, що хворіють на них, як
правило, в дитячому віці. До гострих дитячих інфекцій відносять кір, краснуху,
скарлатину, дифтерію, коклюш, епідемічний паротит (свинку), вітряну віспу та поліомієліт.Біотин - Печінка, яєчний жовток, овес, овочі, горіхи, пророщене зерно
Вітамін А (ретинол) - Риб’ячий жир, печінка, нирки, молоко, масло, сир, яйця, маргарин, зелені листкові овочі, жовті та червоні фрукти й овочі (зокрема абрикоси, морква, помідори)
Вітамін В1 (тіамін) - Свинина, бекон, печінка, нирки, продукти із цілого зерна, дріжджі, соя, риба, зелені овочі (зокрема горошок), картопля
Вітамін В12 (ціанкобаламін) - Печінка, м’ясо, яйця, дріжджовий екстракт, молочні продукти, риба. У рослинній їжі відсутній
Вітамін В2 (рибофлавін) - Клітковина, печінка, дріжджі, зернові зародки, м’ясо, соя, яйця, овочі, горіхи, молочні продукти (зокрема сир)
Вітамін В3 (ніацин) - Печінка, пісне м’ясо, продукти із цілого зерна, овочі (зелений перець, горошок, картопля тощо), риба, дріжджі, арахіс, сир, яйця
Вітамін В5 (пантотенова кислота) - Більшість продуктів, як-от: м’ясо, зернові продукти (зокрема з висівками, темний рис), овочі, дріжджі, яйця, горіхи
Вітамін В6 (піридоксин) - М’ясо, яйця, риба, хліб, зелені овочі (зокрема капуста), дріжджі, пророщене зерно та продукти з борошна з висівками, молоко
Вітамін Д (кальциферол) - Масло, маргарин, яйця, риб’ячий жир, жирна риба
Вітамін Е (токоферол) - Насіння, зелені листкові овочі, горіхи, хліб із висівками, маргарин, крупи, яєчний жовток, рослинна олія, пророщене зерно
Вітамін К - Зелені овочі, соя, печінка, рослинна олія, крупи, фрукти, горіхи
Вітамін С (аскорбінова кислота) - Чорна смородина, шипшина, солодкий перець, апельсини, лимони, помідори
Залізо - М’ясо, печінка, нирки, яйця, квасоля, сочевиця, шпинат, курага, дріжджі, інжир, чорнослив, крупи, горіхи, какао, патока
Йод - Морепродукти, печінка тріски, фрукти, овочі. Йодовані добавки містяться також у деяких сортах кухонної солі
Калій - Крупи, фрукти і фруктові соки, овочі, горіхи, м’ясо
Кальцій - Молоко, йогурт, сир, м’ясо, крупи (зокрема вівсяна), риба (зокрема сардини), зелені овочі (крес-салат, шпинат тощо), кунжут, горіхи
Лецитин (холін та інозитол) - Яєчний жовток, печінка, нирки, продукти із цілого зерна, овес, горох і боби, горіхи, пророщене зерно
Магній - Зелені овочі (крім шпинату), хліб, молоко, яйця, арахіс, соя, кунжут, ціле зерно
Марганець - Листкові овочі, боби, горох, ананаси, продукти із цілого зерна, яєчний жовток, горіхи, насіння, чай, кава
Мідь - Зелені овочі, печінка, молюски, продукти із цілого зерна, сухофрукти, миндаль
Сірка - Яйця, м’ясо, риба, молоко, крупи. Міститься у всіх білках
Фолієва кислота - Печінка, зелені овочі, бобові, хліб, банани, продукти із цілого зерна, дріжджі
Фтор - Чай, морська риба
Цинк - М’ясо, продукти із цілого зерна, бобові







Немає коментарів:
Дописати коментар